Waarom zou je voor ons kiezen?

Onze missie is jou gezond laten eten zonder veel energie of tijd kwijt te zijn en dit met respect voor dier en natuur. Dit doen we door:

  • Voeding moet in de eerste plaats voedzaam zijn!
    Doordat we werken met lokale boeren en producenten, weten we waar onze producten vandaan komen, wat voor leven de dieren gehad hebben en hoe het allemaal tot bij ons komt.
    Wij verkopen niet enkel mooie praatjes, maar voeren deze ook uit.
    Volg ons op Facebook en Instagram om meer te weten te komen over ons en onze leveranciers.
  • Door het werken met verse producten, is ons assortiment heel afhankelijk van de seizoenen. We bereiden wat er op dat moment voorradig is. We weten zelf dus nooit lang op voorhand wat we in de aanbieding hebben, maar hierdoor krijgen we de mogelijkheid om extra creatief te kunnen koken en met voeding te werken zoals het, volgens ons, hoort.
  • Ook houden we rekening met het welzijn van de dieren. We vinden het zeer belangrijk dat de dieren die geslacht worden, vrij hebben kunnen grazen en een leven hebben gehad met zo weinig mogelijk stress. Als extra bonus, proef je dit ook nog eens op je bord en merk je dit aan je lichaam.
  • Met onze herbruikbare zakken proberen we iedereen te stimuleren om geen wegwerpzakjes meer te gebruiken én we vinden ze persoonlijk ook veel mooier. 😍
  • Bijna al onze verpakkingen bestaan uit (ongebleekt) suikerriet of RPET (gerecycleerde PET-flessen). Deze suikerrietverpakkingen worden gemaakt van het restproduct van de suikerrietproductie. Voorheen werden de overblijvende stengels na de suikerextractie verbrand. Door ze nu te gebruiken voor verpakkingen, wordt ook dit weer nuttig gebruikt. De suikerrietstengels zelf groeien na oogst weer aan en de plant zelf moet daardoor pas om de 10 jaar vervangen worden. Ook zijn we nog bezig met de optie om te kiezen voor herbruikbare verpakkingen, dit komt er dus zo snel mogelijk aan. Ondertussen kan je altijd informeren voor een tussentijdse oplossing (bv. eigen potjes), we denken graag even mee. ;)
  • Door lokale producten aan te kopen en enkel te leveren op weg van/naar onze standplaatsen, zorgen we voor
    zo weinig mogelijk transport.

Wie zorgt er voor al die liefde in jouw maaltijd?

Van kleins af aan wou ik al kok worden doordat ik de koks op tv met een paar producten, ondanks de druk en stress, toch een perfecte maaltijd zag realiseren. Toen al wist ik dat ik hiervan mijn job wilde maken en heb ik dus mijn ouders overtuigd om naar de hotelschool te mogen gaan. Tijdens mijn studies deed ik in het weekend al ervaring op door te werken in verschillende restaurants en toen ik afstudeerde, ben ik dan ook blijven werken in de HORECA, tot nu.
Ik heb tijdens mijn carrière als chef-kok veel geleerd en veel leuke dingen mogen doen, maar ik miste iets; iets van mezelf waar ik volledig mijn eigen ding kon doen. Zelf de eindbeslissing hebben over de volledige lijn: voedzame producten van producenten uit de buurt, gerechten die de seizoenen volgen,  op een laagdrempeligere manier mijn passie tot bij mijn klanten brengen, ...
Dat kan ik met Het Hoevekraam volledig uitbouwen en daar ben ik enorm enthousiast over!

Hopelijk zie ik je eens aan mijn kraam en kan ik jou net zo enthousiast krijgen!


Groe(n)tjes 😉

Niki

Hoe is Het Hoevekraam ontstaan?

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in Jeugdhuis Kaddish in Schoten, heb ik mijn vrouw leren kennen. Een knappe dame met veel zin om iets nuttig te doen in haar leven. We hebben doorheen de laatste 10 jaar allerlei ideeën gehad om samen iets zelfstandig en maatschappelijk waardevol te doen, van restaurant tot een bedrijf dat events organiseert voor goede doelen.
Doordat ze, ondertussen al 8 jaar geleden, een chronische ziekte kreeg, zagen we onze grootse plannen wat verdwijnen. Dagen vol wilde dromen, energie en enthousiasme veranderden in wat proberen overleven met een minimum aan energie voor haar en stevig aanpassen voor mij.

Maar al die dromen bleven door onze hoofden spoken: wat is haalbaar in de huidige situatie en voldoet toch aan onze goesting om zelf iets waardevol op te bouwen? Nadat ikzelf ook een laatste tikje heb gekregen, werd het: Het Hoevekraam. Een schattige foodtrailer waarmee ik op markten sta en ook voedzame gerechten aan huis lever. Niet de full-on, hectische belevenis van een voltijds restaurant of grote events, en gelukkig maar, want het leven is soms al hectisch genoeg en vertragen kan misschien ook eens geen kwaad. Een beetje meer leven op tempo van de natuur: een grote uitdaging voor ons beiden, maar oh zo vruchtbaar! 

Door de ziekte van mijn vrouw en alle andere dingen op ons pad, merken we zelf hoe moeilijk het is om gezonde voeding te vinden wanneer je zelf even geen tijd of energie hebt om uitgebreid te koken. We waren gewoon om alles vers te maken en deze gerechten dan nadien vlot te kunnen opwarmen, maar wat als je daar enkele weken geen energie voor hebt? Na veel zoeken, bleken we niets voedend en lekker te vinden, vandaar dus: Het Hoevekraam!
Zo wil ik een optie voorzien voor iedereen die even of langdurig niet de mogelijkheid heeft om een volwaardige maaltijd te bereiden. Of het nu komt door ziekte, alleen wonen en niet elke keer een potje voor 1 persoon willen maken, gewoon geen tijd hebben:
ik zorg ervoor dat ook jij van een lekkere voedende maaltijd kan (geni)eten!